دستگاه تولید نایلون
- ساخت دستگاههای تولید، چاپ و دوخت نایلون
- واردات انواع دستگاه با کیفیت عالی از چین
- طرح توجیهی و راهنمایی در امر تولید نایلون توسط وزین پلاست
- برای راهنمایی و دریافت توضیحات با ما تماس بگیرید:
کاربرد گسترده فیلم های پلی اتیلنی در صنایع امروزی، دستگاه تولید نایلون را به یکی از پرفروش ترین و پرمصرف ترین دستگاه های صنعتی تبدیل کرده است. در ادامه این نوشته دستگاه هایی که برای تولید انواع نایلون و نایلکس مورد استفاده قرار می گیرند را بررسی خواهیم کرد.
پیش از آن که به توضیح درباره انواع دستگاه تولید نایلون بپردازیم، لازم است تا ابتدا کمی با نحوه کار آن آشنا شویم. برای تولید فیلم های پلی اتیلن از نوع نایلون یا نایلکس، ابتدا ماده گرانول پلی اتیلن از درون قیف دستگاه وارد سیلندر می شوند. در درون سیلندر مواد حرارت می بیند و ذوب می شود. این مواد مذاب توسط ماردون به جلو رانده و در انتهای سیلندر وارد قالب می شود. هنگامی که مواد از قالب خارج می شود توسط وزش باد از خرطوم های اطراف ماشین خنک می شود و به شکل نیمه جامد در می آید. ضخامت و عرض فیلم کاملا با وزش بادی که می وزد رابطه مستقیمی دارد. هر چه سرعت و شدت وزش باد بیشتر باشد قطر و عرض فیلم بیشتر، و هر چه سرعت کمتر باشد قطر و عرض فیلم کمتر می شود.
دستگاه تولید نایلون و نایلکس ابزاری جهت تولید فیلم های پلی اتیلنی نایلونی و نایلکسی است. به طور کلی وظیفه این دستگاه تبدیل گرانول به فیلم و یا نوار نایلون یا نایلکس در عرض ها و تعداد لایه های مختلف و رول نمودن آن می باشد. در ادامه به معرفی هر یک از دستگاه ها خواهیم پرداخت.
ماشین تولید نایلکس: این دستگاه قادر به تولید فیلم های نایلکسی تا عرض ۹۰ سانتیمتر می باشد که حداکثر ابعاد مورد استفاده برای محصولات نایلکسی است. تولید نایلکس در ابتدا با استفاده از دستگاه های ایرانی صورت می گرفت که به علت عدم کیفیت مطلوب به تدریج از کارخانه ها جمع آوری شدند. دستگاه های تایوانی با این که کیفیت خوبی داشتند اما به دلیل قیمت بالا هرگز با استقبال تولیدکنندگان مواجه نشدند. در این زمان بود که ماشین آلات چینی توانستند با کیفیت بالا و قیمت مناسب بازار کشور را در دست بگیرند. این دستگاه ها در کنار تمام مزایای خود، تنها یک سیلندر و ماردون داشتند و فیلم های تک لایه تولید می کردند. به علاوه، وجود یک قیف در آن ها امکان افزودن ناخالصی به دستگاه را غیر ممکن می کرد. نتیجه آن که، محصول نهایی به دلیل استفاده از مواد اولیه درجه یک و فاقد ناخالصی، با کیفیت بسیار عالی و در حین حال قیمت بالا به دست مصرف کننده نهایی می رسید.
بعدها دستگاه های چینی ABA وارد بازار شدند که با دارا بودن دو سیلندر و ماردون، تولید فیلم های دو لایه را امکان پذیر کردند. این دستگاه ها بر خلاف دستگاه های اولیه دو قیف دارند که امکان افزودن مواد کربناتی را فراهم می کند. تولید محصول با دستگاه های ABA حجم تولید را بالا می برد و هزینه تولید نایلکس را کاهش می دهد و همواره کیفیت نایلکس را بهبود می بخشد. چنان چه تولیدکننده نایلکس های چاپی، نایلکس شیری، سفره یکبار مصرف، کیسه زباله و… هستید و در عین کیفیت به دنبال قیمت رقابتی در بازار هستید، توصیه ما به شما خرید دستگاه نایلکس ABA است. به طور کلی، مزایای دستگاه دو لایه به نسبت دستگاه تک لایه به این شرح است:
ماشین تولید نایلون: در تولید فیلم های نایلونی همانند فیلم های نایلکسی، بیشتر از دستگاه های چینی استفاده می شود. البته در بعضی کارخانه های تولید نایلون دستگاه های تایوانی، آلمانی و ایتالیایی نیز به چشم می خورد که به دلیل قیمت بالا تعدادشان بسیار کم است. دستگاه های چینی قادر به تولید فیلم های تک لایه تا عرض تنها ۹۰ سانتیمتر هستند. بعضی از این سری دستگاه ها به سیستم قالب گردان مجهز شده اند. مزیت دستگاه نایلون قالب گردان نسبت به انواع معمولی، تولید رول هایی با سطح کاملا صاف، یکسان و یک دست می باشد. در واقع گردش قالب در این مدل دستگاه ها منجر به پخش کردن اختلاف ضخامت بر روی رول نهایی نایلون شده و در نهایت رول هایی بدون برجستگی و فرورفتگی تشکیل می شدند.
بعد از دستگاه های تک لایه، سر و کله دستگاه های ABA یا دو لایه در کارخانه های تولید نایلون هم پیدا شد. سوای از تمام مزایایی که پیش تر در مورد این دستگاه ها ذکر کردیم، آن ها می توانند با در هم آمیختن مولکول های کربنات با هم، حالت بافته شدن تار و پود نایلون را قوی تر و استحکام آن را بیشتر کنند. اما در چندین سال اخیر، دستگاه های تولید نایلون سه لایه که با نام دستگاه ABC شناخته می شوند در بازار ایران رونق گرفته اند. دستگاه ABC دارای سه سیلندر و ماردون می باشد که سه مسیر نیز برای خروج محصول دارد، بنابراین نسبت به دستگاه تولید ABA سریع تر است و محصول بیشتری در مدت زمان کمتری تولید می کند. از دیگر مزایای دستگاه های ABC می توان به افزایش حجم تولید، کاهش زمان تولید، کاهش هزینه تولید، کیفیت بالای محصول و تولید فیلم هایی تا عرض ۱۸۰ سانتیمتر اشاره کرد. دستگاه ABC هم چنین بهترین ماشین جهت تولید نایلون شیرینک می باشد که می تواند محصولی با شیرینک پذیری عالی و کیفیت فوق العاده تولید نماید. البته در کنار تمام مزیت ها باید این را نیز در نظر داشت که طبیعتا به دلیل تکنولوژی متفاوت و به روز قیمت این دستگاه گران تر از سایر دستگاه هاست.
بیش از ۸۰ درصد فیلم های پلی اتیلنی تولید شده وارد مرحله دوخت می شوند تا به شکل بگ یا کیسه های قابل استفاده در بیایند. به این منظور، پس از این که کار تولید رول های نایلون به پایان رسید، با استفاده از دستگاه هایی به نام دستگاه دوخت نایلون و نایلکس رول های تولید شده را به محصولات مختلفی تبدیل می کنند. در حقیقت کار این دستگاه دوخت یا چسباندن فیلم و تبدیل آن به کیسه است. فیلم ها به صورت رولی در این دستگاه قرار می گیرند و سپس دوخت نایلون و نایلکس به سه شکل ته دوخت، بغل دوخت و سه طرف دوخت انجام می شود:
این مدل دوخت مخصوص تولید کیسه های سوپرمارکتی و دسته رکابی است. در این روش ابتدا فیلم نایلونی به شکل روده ای تولید شده و سپس از پایین دوخت و از بالا دسته به آن اضافه می شود. در زمینه دوخت به شکل ته دوخت، دستگاه های ایرانی با کیفیتی در بازار موجود بوده و نیازی به واردات از کشورهای دیگر نیست.
در این روش بغل های نایلون مورد نظر توسط حرارت به یکدیگر متصل می شوند. نایلون های تبلیغاتی و صنعتی مانند نایلون های دسته بندی، دسته موزی و دسته تقویت به این شیوه دوخت می شوند. بعضی از دستگاه های بغل دوز تنها کار دوخت نایلون را انجام می دهند، اما برخی دیگر کار افزودن دسته به محصول مورد نظر را نیز انجام می دهند. در مدل دوخت از بغل، دستگاه های اروپایی، ترک و تایوانی عملکرد بسیار خوبی دارند که البته به علت قیمت بالا در کشور ما چندان کاربردی نداشته و به جای آن ها از دستگاه های چینی استفاده می شود. این دستگاه ها قادر به دوخت فیلم های نایلونی تا عرض ۷۰ الی ۷۵ سانتیمتر می باشند.
دستگاه سه طرف دوخت چند سالی است که وارد بازار کشور ما شده که به علت هزینه های بسیار بالا تولیدکنندگان معدودی از آن استفاده می کنند. این دستگاه مخصوص تولید پاکت های بسته بندی است. همان طور که از نام آن مشخص است، در این نوع پاکت در سه طرف دوخت انجام شده و تنها قسمت بالایی که درب پاکت است دوختی وجود ندارد.
با خرابی قسمتی از دستگاه، کل خط تولید در کارخانه یا کارگاه شما از کار افتاده و به جز هزینه سنگین تعمیرات، دچار خسارت ناشی از توقف خط تولید خود خواهید شد. این در حالی است که با نگهداری اصولی می توان دستگاه های تولید نایلون و نایلکس را حداقل تا ۱۰ سال بدون هیچ مشکلی استفاده کرد. لذا می بایست با سرویس مرتب احتمال وقوع خرابی دستگاه را تا حد قابل ملاحظه ای کنترل نمود. به این منظور باید به یک سری نکات توجه شود: